19 ianuarie 2010

Gânduri incoerente.

 Suntem limitați în timp și în spațiu de obiecte , situații , stări care preiau controlul asupra vieții noastre . De ce nu pot reuși prin mine ? Pentru că banii , oamenii ajunși la putere , situațiile și stările pe care nu le pot controla mă limitează , mă trag înapoi . Și aparențele , pe cât de stupide , pe atât de importante . Din exterior totul trebuie să fie perfect . Nu contează că în interior ești dezastru , că ți se sting încet dar sigur credința , sufletul , principiile . Dar pentru cine să fii perfect ? Pentru ce până la urmă ? Pentru niște oameni că tine , poate mai reduși din punct de vedere al culturii , gândirii , etc . Pentru că așa e "cool" . Pentru că ei etichetează , judecă , comentează . Pentru că vrei să pari ceva în fața lor . Pentru că mai nou e mai important aspectul decât ceea ce ascunde el . Desigur , tot ce e frumos place privirii ; dar ce părere îți faci atunci când dezgolești ce e la suprafață de perdeaua care învăluie interiorul și tot ceea ce descoperi este .. nimic ?

 
 Și până la urmă urmei de ce să te schimbi în altceva decât ești ? Pentru a fi la înălțimea standardelor impuse de alții . Să fii slab , frumos , să te îmbraci așa , să mergi așa , să asculți asta . Să dezgolești cât mai multă piele și să îți păstrezi ideile pentru tine . E o revoltă în mine ce îmi clocotește în vene . Și nu pot face nimic din păcate pentru a opri curentul . Pentru a opri această pierdere de cultură , de valori morale , de principii . Încerc că eu să fiu altfel . Eu să mă dezvolt , crescând pe toate planurile . Să învăț mult , cât mai mult . Dar nu pot fi eu cea care schimbă mentalitatea . Eu pot fi doar cea care încearcă altceva decât ce se promovează ..

4 comentarii:

  1. @Staicey
    În primul rând, bine ai venit în blogosferă.
    Mare dreptate ai cu ce ai zis în articol. Însă chiar nu avem ce face. Întrebai în articol: "Si pana la urma urmei de ce sa te schimbi in altceva decat esti ? "
    Răspuns: Pentru că suntem obişnuiţi cu "efectul de turmă". Nu mai ştim să fim originali, să fim noi înşine. Ne place tot mai mult să fim in "trend". Să fim în rândul lumii. Şi pentru asta facem ce fac şi ceilalţi. Dacă nu suntem ca ei, suntem numiţi "nişte ciudaţi".

    P.S.: Nu m-am referit la mine, la tine, sau la o persoană anume, ci în general. :P

    Baftă cu blogul. Promit să îl mai vizitez. Deja a intrat la favorite. :P

    @Valeriu
    Îi spui ei de diacritice, dar la tine cam lipsesc MAJUSCULELE. ;) Să scrii fără diacritice, pe net, se mai acceptă dar fără majuscule... neeeah. Nu o lua ca pe o critică ci ca pe un sfat prietensc. ;) Salut

    RăspundețiȘtergere
  2. am vazut ca se comenteaza in special "Si de ce sa te schimbi in altceva decat esti?"

    Pana la o varsta nu suntem noi pentru ca asa suntem noi,ci pentru ca asa am fost educati sa fim.
    Noi suntem noi dupa ce lasam deoparte orgoliul,incapatanarea si observam unde scartzaim..evolutia ne face sa fim noi prin noi,nu noi prin educatia primita
    Mereu e loc de schimbare..si schimbarea e vitala intr`un mediu care e in continua schimbare.
    Nu sunt adeptul schimbarii de dragul altora,sau adeptul efectului de turma..dar nu poti stagna in viata.
    Nu suntem un popor independent,nu suntem oameni liber,nu doar romanii,ci oamenii de rad din toata lumea,altii o duc mai rau,ca exemplu pot sa iti dau Africa unde majoritatea mor de subnutritie.
    Moda,discotecile,drogurile,curentele "cool" sunt puse pe picioare de catre oameni foarte inteligenti care se folosesc de acestea pentru a distrage atentia cetatenilor in alte laturi decat latura de care se tem ei,teama de a fi decoperiti si detronati.
    Din legea compensatiei e clar ca totul are si o parte buna si una rea.partea buna a acestor concepte introduse in societate e ca poti face mai usor diferenta dintre oameni,care e mai usor de influentat,care nu,care e mai inteligent,care e cu mintea odihnita,si de aici e mai usor sa iti alegi prietenii.
    Scrisoarea 1 a lu Eminescu prezinta foarte bine la un moment dat conceptul asta de frumos fizic - distrus moral / saracacios fizic - frumos moral

    Traim in jungla..principiile si chestiile de genu le schimbi in mers pentru a putea supravietui si pentru a duce o buna viata psihica.
    Nimic nu e perfect,nu poti excela in toate domeniile,e supraomnenesc
    Fiecare are nevoie sa ii fie recunoscuta valoarea,fiecare are nevoie de lauda..asta ii confirma ca este util si ca este bun.
    acum depinde si de catre cine vrei sa fii laudat.
    Fiecare judeca,fiecare comenteaza si eticheteaza..si e drept pentru ca personalitatea si normele morale reies din ceea ce faci in viata de zi cu zi.asculti muzica in care te regasesti,faci ceea ce te relaxeaza,iti cauti propriile medii metafizice..
    daca ai fi citit de la un manelist ca lumea il judeca ai fi zic ca e judecat pentru ca are si de ce.
    ti se pare un paradox ca un manelist sa fie deschis la minte pe plan cultural nu ??
    daca raspunzi da.ai etichetat :)

    intr`un fel sau altu..toti facem la fel.doar ca unii exagereaza,sau vorbesc in necunostinta de cauza.
    suntem mai presus de animale deoarece putem comunica..dar nu ti se pare oare ca desi comunicam si vorbim cu aceleasi cuvinte de putine ori spunem acelasi lucruri cu acelasi cuvinte si ca de putine ori de intelegem ?
    de asta consider ca suntem mai prosti ca animalele..ar trebui sa invatam de la animale cum sa traim

    RăspundețiȘtergere
  3. scuze greselile de ortografie ..is obosit

    RăspundețiȘtergere
  4. Bravo Laur. M-ai facut sa fiu mandru de tine. Comentariul asta o sa ajunga si la mine pe blog :)) Bineinteles ca fara greselile de ortografie. Doar ca imi place ce ai spus. :P

    RăspundețiȘtergere